14 березня 2025 року в ДПТНЗ «Кам’янський ЦППРК» (директор Донченко Ірина Леонідівна) відбулась яскрава подія – відкриття навчально-практичного центру «Кулінарний хаб» з професій «Кухар. Кондитер. Майстер ресторанного обслуговування».
Це стало можливим, завдяки проєкту #100Майстерень, в якому освіта, бізнес та влада об’єднали зусилля, щоб створити сучасні умови для розвитку професійної освіти.
Захід відбувся за участі заступника Міністра освіти і науки МОН України з питань цифрового розвитку Дмитра Завгороднього, представників департаменту освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації, міської влади, обласного і міського центрів зайнятості, роботодавців, закладів освіти.
Наш навчально-практичний центр стане майданчиком для підготовки майбутніх кухарів, кондитерів і майстрів ресторанного обслуговування. Це не просто кухня, а високотехнологічний освітній простір, оснащений сучасним обладнанням провідних європейських виробників Італії, Іспанії, Німеччини, Нідерландів та інших – це пароконвектомати, сучасна теплова кулінарна система, вакууматор, камера шокової заморозки, холодильне, посудомийне, електромеханічне та інше обладнання, сучасний посуд та девайси. Це дозволить готувати страви не лише найновіших гастрономічних стандартів, а й успішно впроваджувати реформу шкільного харчування.
Створення сучасного кулінарного хабу з інноваційним обладнанням дозволить розширити можливості щодо навчання кухарів закладів освіти, майстрів виробничого навчання, підняти престиж робітничих професій громадського харчування та ресторанного сервісу, залучати підростаюче покоління до виховання культури споживання їжі, корисним харчовим звичкам. Це саме те, що передбачає створення сучасного навчального простору.



