Кваліфікаційний центр

Кваліфікаційний центр може здійснювати:
– оцінювання і визнання результатів навчання, зокрема здобутих шляхом неформальної чи інформальної освіти;
– присвоєння/підтвердження професійних кваліфікацій;
– визнання в Україні професійних кваліфікацій, здобутих в інших країнах.

Для проходження процедури присвоєння/підтвердження кваліфікації здобувач подає до кваліфікаційного центру:

–   заяву (зразок тут)
–   документи, що підтверджують професійну діяльність з оброблення інформації та роботу з програмним забезпеченням (копія трудової книжки тощо);
–   документи, що підтверджують здобуту заявником освіту;
–   згоду на обробку персональних даних;
–   згоду на фотовідеофіксацію процесу оцінювання;
–   згоду на оприлюднення результатів присвоєння/підтвердження професійної кваліфікації на офіційній сторінці кваліфікаційного центру;
–   фотокартку (1 шт.) 3х4 см;
–   лист роботодавця про направлення працівника на підтвердження/присвоєння професійної кваліфікації (за наявності);
–   інші документи (доказ), подані за власною ініціативою особи, що підтверджують його професійну компетентність;
–   копію паспорту (1 шт.), (посвідка на постійне місце проживання, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту).

Більш детальну інформацію можна отримати

098-412-40-25

Кваліфікаційні центри - це суб’єкти, уповноважені на оцінювання і визнання результатів навчання осіб, зокрема здобутих шляхом неформальної чи інформальної освіти, присвоєння/підтвердження відповідних професійних кваліфікацій.

Рішенням Національного агентства кваліфікацій від 13 червня 2024 року на базі ДПТНЗ “Кам’янський ЦППРК” акредитовано кваліфікаційний центр за такими професійними кваліфікаціями:

 КУХАР 3 РОЗРЯДУ

 КУХАР 4 РОЗРЯДУ

 КУХАР 5 РОЗРЯДУ

 КУХАР 6 РОЗРЯДУ

 МОЛОДШИЙ КОНДИТЕР (КОНДИТЕР 3 РОЗРЯДУ) – (ТРУДОВІ ФУНКЦІЇ А, Б)

 КОНДИТЕР (КОНДИТЕР 4 РОЗРЯДУ) – (ТРУДОВІ ФУНКЦІЇ А, Б, В)

 СТАРШИЙ КОНДИТЕР (КОНДИТЕР 5 РОЗРЯДУ) – (ТРУДОВІ ФУНКЦІЇ А, Б, В, Г, Д)

????Кваліфікаційний центр уповноважений проводити оцінювання і визнання результатів навчання осіб здобутих шляхом неформальної чи інформальної освіти, присвоєння та/або підтвердження відповідних повних або часткових кваліфікацій за професійним стандартом “Кухар”, “Кондитер”

????Відтепер особи, які мають вміння, навички і компетентності, що відповідають вимогам професійних кваліфікацій “Кухар”, “Кондитер” можуть звернутися у кваліфікаційний центр, пройти оцінювання – практичну та теоретичну частину, і у разі успішного виконання завдання отримати сертифікат про присвоєння професійної кваліфікації, яка дозволяє офіційно працевлаштуватися.