У рамках швейцарсько-українського проєкту DECIDE, за підтримки ГО «Асоціація громадського харчування» та ГО «Cult Food» на базі Кулінарного хабу Бориспільського професійного ліцею з 21 по 23 серпня проходили навчальні заходи для майстрів виробничого навчання – тренерів центрів підвищення кваліфікації кухарів (кулінарних хабів). Проєкт реалізується в рамках стратегії реформи шкільного харчування першої леді Олени Зеленської.
Дніпропетровську область представляли майстри виробничого навчання ДПТНЗ “Кам’янський ЦППРК” Панібудьласка Віра Миколаївна, Герасимова Лілія Анатоліївна, які успішно пройшли теоретичний онлайн-курс та потрапили до списку учасників практичного навчання «Роль профтехосвіти у впровадженні шкільного харчування».
На фото :
– шеф-кухар, ідеолог проєкту «Cult Food», автор Збірника рецептур для харчування дітей в закладах освіти Євген Клопотенко
Страви шкільного меню готували на звичайному та на сучасному професійному обладнанні, аби побачити різницю.
Планується, що майстер-тренери – «агенти змін», отримають сертифікати експертів кулінарного спрямування і набуті професійні компетентності передадуть колегам – майстрам виробничого навчання ЗП(ПТ)О регіону та кухарям шкільних їдалень, впроваджуючи цим самим реформу шкільного харчування.