14 травня 2025 року на базі кулінарного хабу «Майстерня смаків» відбувся хаукаст на тему «Приготування страв здорового харчування».
На заході були присутні представники закладів професійної (професійно-технічної) освіти, а також фахівець НМЦ ПТО у Дніпропетровській області Тереса Бабіч.
Під час заходу завідуючим НПЦ Романом Гаращенко, викладачем Тетяною Гук було продемонстровано використання новітнього обладнання та сучасних технологій приготування їжі. Зокрема, учасники мали змогу ознайомитися з технологією сувід (sous-vide), яка дозволяє готувати продукти у вакуумному пакеті при низьких температурах, зберігаючи їхні корисні властивості, смак і текстуру.
Для приготування страв використовувались камерний вакууматор, теплова кулінарна система та гриль BBQ.
Основною метою хаукасту було ознайомлення з інноваційним обладнанням, демонстрація сучасних технологій приготування страв здорового харчування та підвищення зацікавленості у впровадженні новітніх кулінарних методик у навчальний процес.
Учасники спостерігали за процесом приготування з зацікавленістю, ставили запитання, обмінювались досвідом і отримали знання про переваги використання технології сувід у сфері громадського харчування та ресторанного бізнесу. Захід пройшов у теплій, професійній атмосфері, залишивши приємні враження та нові знання у кожного з учасників.
ВІДЕО ЗА ЛІНКОМ
#КулінарнийХаб_КЦППРК #МайстерняСмаків




