Завершено практичний етап навчання в рамках ініціативи «Кулінарні хаби: підготовка майстер-тренерів»
У Львівському професійному коледжі готельно-туристичного та ресторанного сервісу завершилася друга частина практичного навчання для майстрів виробничого навчання – тренерів кулінарних хабів. Цей проєкт впроваджується як частина стратегії реформування шкільного харчування, ініційованої першою леді Оленою Зеленською.
Дніпропетровську область представляли майстри виробничого навчання ДПТНЗ “Кам’янський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів” – Віра Миколаївна Панібудьласка та Лілія Анатоліївна Герасімова. Вони успішно завершили теоретичний онлайн-курс, перший етап практичного навчання в Бориспільському коледжі та пройшли онлайн-тестування для перевірки знань.
Під час практичного навчання учасники не лише продемонстрували свої педагогічні навички, а й обговорили ключові аспекти організації харчування, зокрема створення меню, складання технологічних карт, дотримання стандартів HACCP та постанови Кабміну № 305. Вони також готували та дегустували страви з рецептур Євгена Клопотенка, використовуючи як традиційне, так і сучасне обладнання. Кожна страва була пов’язана з певними практичними викликами, наприклад, правильна подача напіврідких страв, приготування круп, а також використання спецій та оцту в дитячому харчуванні.
Незабаром учасники отримають сертифікати майстер-тренерів з кулінарного напрямку, що дозволить їм проводити заняття в кулінарних хабах, а також навчати інших майстрів виробничого навчання з закладів профтехосвіти кулінарного напряму. Завдяки цьому навчання поступово охопить кухарів навчальних закладів, що сприятиме не лише популяризації професії кухаря, але й підвищенню якості шкільного харчування.