Практичний етап навчання в рамках ініціативи «Кулінарні хаби: підготовка майстер-тренерів»

Завершено практичний етап навчання в рамках ініціативи «Кулінарні хаби: підготовка майстер-тренерів»

У Львівському професійному коледжі готельно-туристичного та ресторанного сервісу завершилася друга частина практичного навчання для майстрів виробничого навчання – тренерів кулінарних хабів. Цей проєкт впроваджується як частина стратегії реформування шкільного харчування, ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

Дніпропетровську область представляли майстри виробничого навчання ДПТНЗ “Кам’янський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів” – Віра Миколаївна Панібудьласка та Лілія Анатоліївна Герасімова. Вони успішно завершили теоретичний онлайн-курс, перший етап практичного навчання в Бориспільському коледжі та пройшли онлайн-тестування для перевірки знань.

Під час практичного навчання учасники не лише продемонстрували свої педагогічні навички, а й обговорили ключові аспекти організації харчування, зокрема створення меню, складання технологічних карт, дотримання стандартів HACCP та постанови Кабміну № 305. Вони також готували та дегустували страви з рецептур Євгена Клопотенка, використовуючи як традиційне, так і сучасне обладнання. Кожна страва була пов’язана з певними практичними викликами, наприклад, правильна подача напіврідких страв, приготування круп, а також використання спецій та оцту в дитячому харчуванні.

Незабаром учасники отримають сертифікати майстер-тренерів з кулінарного напрямку, що дозволить їм проводити заняття в кулінарних хабах, а також навчати інших майстрів виробничого навчання з закладів профтехосвіти кулінарного напряму. Завдяки цьому навчання поступово охопить кухарів навчальних закладів, що сприятиме не лише популяризації професії кухаря, але й підвищенню якості шкільного харчування.

29 жовтня людська спільнота святкувала День народження Глобальної мережі. Творча група здобувачів освіти І та ІІ курсу прийняли активну участь у заході. Відзначаючи цей день, учні заглибилися в історію тих, хто стояв біля витоків цієї технології, яка продовжує впливати на наше майбутнє та змінювати світ.

#пишеморазом#радіодиктант2024 Цьогоріч, напередодні Дня української писемності та мови, вже традиційно ми пишемо Всеукраїнський радіодиктант національної єдності всім навчальним закладом. Мова — це те, що нас єднає, у якому куточку світу ми б зараз не були, багаті чи бідні, сумні чи веселі. Мова завжди лишається цим секретним кодом, потужною зброєю і ДНК, який єднає українську націю. […]

Міжнародний день кухарів та кулінарів, який відзначають щороку 20 жовтня, – досить молоде свято. Його започаткували в 2004 році з ініціативи асоціації, яка підтримує кулінарні співтовариства з різних країн. Уже тоді у складі організації перебувало близько 8 млн представників кухарських професій. Кухарська справа вважається однією із найдавніших професій. Люди почали готувати страви, щойно як навчились […]

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x