20 вересня у кулінарному хабі ДПТНЗ “Кам’янський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів” завершилось чергове навчання кухарів закладів освіти.
Цього разу, знання з впровадження реформи шкільного харчування здобували кухарі Васильківської селищної ради Синельниківського району Дніпропетровської області. Курс підвищення кваліфікації, присвячений “Впровадженню різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти”, проходив у межах стратегії реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді Оленою Зеленською.
Кухарі закладів загальної освіти ознайомилися з сучасними тенденціями у шкільному харчуванні, зокрема з вимогами системи безпеки харчових продуктів НАССР. Програма курсу розроблена з урахуванням актуальних потреб освіти, спрямована на формування здорових харчових звичок серед учнів.
Практична частина навчання проходила у навчально-практичному центрі, де кухарі разом із досвідченими майстрами виробничого навчання вдосконалювали свої навички приготування страв для школярів. Особливий акцент було зроблено на обмін досвідом із майстрами-тренерами Вірою Панібудьласкою та Лілією Перетятько та викладачами Тетяною Гук, Ольгою Брагою.
Навчання не лише надало слухачам нові знання та сертифікати про підвищення кваліфікації, але й сприяло професійному розвитку, обміну практичним досвідом та створенню спільноти однодумців.
Разом ми закладаємо основи культури харчування та здорових звичок для майбутніх поколінь у закладах освіти Синельниківського району!




