З 19 по 30 серпня в кулінарному хабі ДПТНЗ “Кам’янський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів” відбулось підвищення кваліфікації кухарів закладів освіти Верхньодніпровської міської територіальної громади Дніпропетровської області за напрямом “Впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти”. Навчання реалізується в рамках стратегії реформи шкільного харчування першої леді Олени Зеленської.
Кухарі закладів загальної середньої освіти та кухарі закладів дошкільної освіти отримали важливі знання, які передбачає реформа шкільного харчування. Викладачами закладу були представлені як базові, необхідні для кожного кухаря знання, так і новинки й тенденції розвитку сучасного харчування школярів. Детально розглянуто вимоги до безпеки харчових продуктів НАССР.
Практична частина проходила в навчально-практичному центрі закладу. Кухарі відпрацьовували приготування страв шкільного харчування разом із майстрами виробничого навчання, серед яких були майстри-тренери «агенти змін» Панібудьласка Віра Миколаївна, Герасімова Лілія Анатоліївна, які нещодавно повернулись з всеукраїнських курсів у м. Бориспіль за участю головного ідеолога реформи шкільного харчування – Євгена Клопотенка.
Викладачі, майстри виробничого навчання, а головне – наші слухачі (кухарі закладів освіти Верхньодніпровської міської територіальної громади) отримали не тільки корисний багаж знань, вмінь та навичок, а й купу позитивних емоцій, обмін досвідом та професійно зросли.
Всі слухачі отримали сертифікат про підвищення кваліфікації з впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти.
Виховуємо культуру харчування та корисні харчові звички у маленьких українців разом!